Affisch och fotografier för filmen OKÄND SOLDAT

Affischen för filmen är designad av Hermanni Suppanen / designbyrå Brosmark, utgående från fotografi taget av Tommi Hynynen.

Eero Aho: ”Rokka är ett viktigt och kärt rollarbete”

 Idag publicerades både affisch och nya pressfotografier för filmen Okänd soldat av Aku Louhimies. Filen med affischen och fotografierna kan fritt laddas ned från filmens pressmaterial för publicering, länken finns i delen med mer information.

Affischen för filmen är designad av Hermanni Suppanen / designbyrå Brosmark, utgående från fotografi taget av Tommi Hynynen.

Utgångspunkten för affischen är ett ögonblick i filmen. Määttä (Max Ovaska) bär på maskingevärets stöd. Lasten är tung, huvudet nedsänkt. Den stigande solens strålar smyger sig fram genom skogen för att belysa en ny dags uppståndelse. Affischen sammanfattar det essentiella i Louhimies verk: filmen visar krigets verklighet och hoppet som skymtar i horisonten.

Manuskriptet för filmen (Louhimies ja Jari Olavi Rantala) baseras utöver Okänd soldat av Väinö Linna, även på Linnas Krigsroman alltså på klassikerns ocensurerade version. Filmen berättar om de från boken bekanta Rokkas, Kariluotos och Koskelas samt deras stridskamraters öden i Finska fortsättningskriget.

Filmen, som följer troget andan i Linnas text, är en berättelse om hur kamratskap, humor och viljan att överleva sammanför halvtruppens män på vägen dit och tillbaka. Kriget omkastar allas liv, såväl på stridsfälten som hemma och sätter samtidigt sina spår i hela nationen.

Huvudrollerna i Okänd soldat spelas av Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) och Aku Hirviniemi (Hietanen)

– Rokka är ett viktig och kärt rollarbete. Det är en djupdykning i den finska krigserfarna mannens sinne, i en stor del av finsk historia. Rokka är en skicklig soldat med kallt huvud och samtidigt en person som tillägnar sig åt sina närmaste och saknar sin familj, berättar Aho om sin roll i filmen Okänd soldat.

– Det var fint att delta i den nya filmatiserade tolkningen av denna för finländare viktiga berättelse.

I övriga roller i filmen Okänd soldat ses många både tidigare bekanta och för den stora publiken nya namn, till exempel Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen och Diana Pozharskaya.

 

 

MER INFORMATION

 

PRESSMATERIAL – affisch, trailer och fotografier

www.filmikamari.fi/pressit

Användarnamn: press > lösenord: noutaja > elokuvat: Tuntematon sotilas

 

ONLINE

Hemsida: www.tuntematonsotilas2017.fi

Facebook: www.facebook.com/tuntematonsotilas2017

Instagram: @tuntematonsotilas2017 #tuntematon2017

Trailer: https://youtu.be/Yu9Q2ZHfROM

 

INFORMATION
Frågor, intervjuförfrågningar och koordinering av material kring filmen

Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency co. Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

sanna.rantanen@tuntematonsotilas2017.fi / 050 320 5035