En ny, filmmusikbaserad trailer för filmen OKÄND SOLDAT har kommit ut

I trailern till filmen som har premiär den 27 oktober 2017 ljuder musik som komponerats av filmmusikkompositören Lasse Enersen och spelats in av Lahtis symfoniorkester.

Det har kommit ut en ny trailer för Aku Louhimies film Okänd soldat. Musiken i trailern har komponerats av Lasse Enersen, som också har komponerat musiken till hela filmen. Musiken har spelats in i Lahtis. Vid inspelningarna dirigerades Lahtis symfoniorkester av Dima Slobodeniuk, överkapellmästare och konstnärlig ledare för Sibelius-festivalen.

– Aku Louhimies vision av Okänd soldat skapar en stark resonans i mig och fungerar som inspiration till filmens musik. Samarbetet med Aku har varit alldeles fantastiskt. Han har en intuitiv förståelse för filmmusik och ger kompositören mycket idéer samt tillstånd att testa och skapa någonting helt nytt, berättar kompositören Enersen.

– Jag har sökt intryck till musiken i filmen Okänd soldat i den urgamla finska folkmusiken, Sibelius och naturen. Dessutom har jag utnyttjat de nyaste teknikerna för produktion av filmmusik. Jag hoppas att filmen ska nå i synnerhet unga tittare.

Filmens manus (Louhimies och Jari Olavi Rantala) baserar sig på Väinö Linnas Okänd soldat. Huvudrollerna spelas av Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) och Aku Hirviniemi (Hietanen). I de övriga rollerna ses såväl namn som är bekanta från förut som namn som är nya för den stora allmänheten, till exempel Hannes Suominen, Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen och Diana Pozharskaya.

Okänd soldat har biopremiär i hela landet den 27 oktober 2017.

SE TRAILERN