WSOY publicerar en bok om filmen Okänd soldat i oktober

Jari Olavi Rantalas bok tar oss in bakom kulisserna

WSOY publicerar en bok om filmen Okänd soldat i oktober

Jari Olavi Rantalas bok om filmen Okänd soldat tar oss in bakom kulisserna i en med finska mått mätt exceptionellt filmproduktion.

Boken om filmen Okänd soldat tar oss på en resa in i skapandet av den av Aku Louhimies regisserade filmen, till inspelningsplatserna och in bakom kameran. Verket innehåller rikligt med illustrationer och berättar om den med finska mått mätt exceptionellt stora filmproduktionen. Som huvudpersoner lyfter den fram både de ”okända soldater” som Linna skapat och arbetsgruppen bakom filmen. Den 3 oktober utkommer boken vid förlaget WSOY.

Jari Olavi Rantala som skrivit manuset till filmen tillsammans med Aku Louhimies har följt inspelningarna under hela inspelningsperioden:

”För mig som manusförfattare har det varit en unik upplevelse att få följa med hela processen för att spela in Okänd soldat. Jag hoppas att den här boken öppnar upp arbetet bakom filmen ur flera perspektiv, såväl framför som bakom kameran, för läsaren.”

WSOY:s VD Timo Julkunens kommentar om bokprojektet:

”Väinö Linna är en av WSOY:s största författare under det självständiga Finlands 100-åriga historia. WSOY är i egenskap av förlag för det ursprungliga verket Okänd soldat med glädje med och skapar berättelsen i en ny form. Nya läsare och generationer förtjänar att få en tidsenlig tolkning av den evigt aktuella berättelsen Okänd soldat.”

Inspelningarna av Aku Louhimies storfilm har avslutats

Aku Louhimies Okänd soldat är med sin budget på 7 miljoner euro den största finländska film som någonsin producerats. Inspelningarna av filmen avslutades i Vekaranjärvi den 3 mars 2017. Inspelningar till filmen har också gjorts i området kring Kotka–Fredrikshamn, Forssa, Kristina, Läsäkoski i S:t Michel, Koli, Kajanaland och i Helsingfors i Sandhamn, centrum och på Sveaborg.

Okänd soldat har biopremiär i Finland den 27 oktober 2017.
Biljetter till förhandsvisningarna av filmen den 23 –26 oktober 2017 säljs i hela landet.

Mer information

Mer information om boken och intervjuförfrågningar:
WSOY:s kommunikationschef Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi
Förfrågningar om recensionsexemplar: tiedotus@wsoy.fi

Mer information om filmen, material- och intervjuförfrågningar:
Laura Sutinen, kontaktchef, Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Tfn 040 190 4449, laura.sutinen@tuntematonsotilas2017.fi

Läs mer: www.tuntematonsotilas2017.fi
Diskutera ämnet: #tuntematon2017